با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
این مجموعه که در مقابل شهر سوخته قرار دارد، شامل بخشهای مختلف اداری و کتابخانه، بخش پژوهشی، موزه، سالن آمفی تئاتر و سالن پذیرایی است. موزه شهر سوخته به عنوان مکانی برای به نمایش گذاشتن آثار باستانشناسی نظیر اشيای سفالیو سنگی، پيکرک و مهره که در این محوطه از سینه خاک بیرون کشده شدهاند، ایجاد شده است.
شهر سوخته بقایای شهری خشتی است که ساکنان آن بیشتر کشاورزو و صنعتگر بودهاند. این شهر در حدود ۳۲۰۰ قبل از میلاد پایه گذاری شد و تا حدود ۱۸۰۰ قبل از میلاد که متروک شد، حیات داشت. این شهر چهار دوره تمدن داشته است و سه بار در آتش سوخت. به دلیل آنکه بعد از آخرین آتش سوزی این شهر بازسازی نشد، شهر سوخته نام گرفت.
شهر سوخته که در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده، نماد ظهور جوامع پیچیده در شرق ایران در قرن سوم پیش از میلاد است و آثار به دست آمده از آن نمایانگر نقش مهم این شهر در کار با فلز، سنگ، جواهر و سفالگری است.
اولین خط کش جهان، کهنترین تصویر متحرک دنیا که بر روی جام سرامیکی نقاشی شده و تصویر بزی است که به یک بوته گیاه نگاه میکند، اولین چشم مصنوعی جهان، زیورآلات ساخته شده از طلا و لاجورد و قدیمیترین دانههای زیره، تاس و تخت نرد جهان از جمله آثار به دست آمده در کاوشهای شهر سوخته است.
در قبرستان شهر سوخته بقایای استخوانهای 600 نفر که داخل 108 قبر تکی و خانوادگی به خاک سپرده شدهاند، کشف شده است. تنوع نحوه به خاکسپاری اموات شهر سوخته (به پشت، پهلو یا بصورت چمباتمه و یا به همراه غذا و وسایل خود) نشان دهنده آن است که در این شهر فرهنگهای مختلف در کنار هم همزیستی داشتهاند.
جهت آشنایی بازدیدکنندگان با روشهای تدفین باستانی، نمونههايی از قبرهای به دست آمده از قبرستان شهر سوخته با استفاده از اسکلتهای باقيمانده در آن بازسازی و در این موزه به نمايش گذاشته شده است.
جاده زابل زاهدان