با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
مسجد دارای گنبدی با کاشی های سفید و فیروزه ای است و دو مناره ی کاشیکاری آن به ارتفاع 52 متر بلندترین مناره های ایران محسوب می شوند. در بنای این مسجد از فلز استفاده نشده و این بنا تماما از خشت و گچ ساخته شده است. مسجد جامع یزد نمونه بی نظیری از معماری و کاشیکاری ایرانی است.
مسجد جامع یزد، شاهکار معماری ایرانی- اسلامی، در قرن 6 هجری بر ویرانه های آتشکدهای ساسانی بنا شده است.
این مسجد تک ایوانی که عناصر شیوه معماری آذری ایرانی در آن نمایان است، طی یک بازه زمانی 100 ساله و سه دوره مختلف ساخته شد و گسترش و توسعه پیدا کرد. مسجد جامع یزد به دلیل گچ بری، کاشی کاری، شبستان مستطیلی شکل، حیاط و مناره های زیبای خود شهرت پیدا کرده است و همه ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.
گنبدی بسیار زیبا با کاشی های فیروزه ای و سفید بر بلندای مسجد جای گرفته است. سردر مسجد با آیات قرآن، فهرست موقوفات و گزارش بازسازیهای آن زینت یافته است. کتیبههای این سردر24 متری به خط کوفی و ثلث روی کاشی های معرق لاجوردی نگاشته شدهاند.
منارههای مسجد در دوره صفوی به آن اضافه شده و با کاشی های زیبا و نفیس پوشیده شده اند. این مناره ها که یک بار در سال 1314 فرو ریختند و مورد بازسازی قرار گرفتند، هر کدام پایه ای به قطر 8 متر داشته و با بیشتر شدن ارتفاع قطر آنها کمتر میشود. تنها یکی از منارههای مسجد پلکان داشته و قابل بالا رفتن است.
محراب مسجد آراسته به با نقوش گیاهی زیبا است. نام معمار و تاریخ ساخت مسجد روی دو کاشی ستاره ای شکل بر بالای محراب نقش بسته است. گفته می شود این محراب دارای یک قطعه کاشی دایره شکل است که در آن تمام رنگهای استفاده شده در مسجد به کار رفته است. ایوان مسجد و گنبدخانه آن با تزیینات گره چینی و معرق خود از جالب توجه ترین بخش های این مسجد هستند.
در ساخت مسجد جامع یزد آهن به کار نرفته و این بنا به طور کامل با گچ و آجر خشتی ساخته شده است. کاشیهای استفاده شده در ساخت مسجد عمدتا آبی هستند.
مسجد جامع یزد در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.
خيابان مسجد جامع