با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
موزه آبگینه در سال 1368 افتتاح شد. این موزه ظروف شیشهای و سفالی، مجموعهای از نفیسترین ظروف چینی، شیشهای و کریستال را که در طول تاریخ ایران ساخته شده اند، در خود جای داده است.
این موزه در عمارتی به مساحت 1040 متر مربع که توسط احمد قوام، نخست وزیر دوران قاجار و پهلوی ساخته شد، قرار دارد. قوام تا سال 1330 از این عمارت به عنوان محل سکونت و کار خود استفاده کرد. این خانه سپس تبدیل به سفارت مصر و افغانستان شد و مدت کوتاهی نیز به عنوان بانک مورد استفاده قرار گرفت.
در نهایت این عمارت خریداری شد تا به موزه تبدیل شود و گروهی از معماران ایرانی، اتریشی و آلمانی مسئول نظارت و اجرای روند بازسازی خانه شدند.
این خانه 8 ضلعی در باغی به مساحت 7 هزار متر مربع جای گرفته و ترکیبی از معماری اروپایی و ایرانی در ساخت آن به چشم میخورد. نمای این عمارت قدیمی دارای آجرکاریهای زیباست و داخل آن نیز دارای آینه کاری، گچ بری و منبت کاریهای چشم نواز است.
موزه آبگینه شامل چندین تالار، یک کتابخانه و یک فروشگاه صنایع دستی است. تالار مینا قدیمیترین نمونه های شیشه آلات را که در زیگورات چغازنبیل یافت شدند، سرامیکهای پیدا شده در حفارییهای قزوین و همچنین جواهرات دستساز را به نمایش گذاشته است.
تالار کریستال نمونههایی از کریستال و شیشه آلات از دوران گوناگون تاریخ از جمله اوایل دوران اسلامی را به نمایش گذاشته است. تالار صدف نیز آثار سرامیکی از اوایل دوران اسلامی را که در حفاریهای نیشابور یافت شده اند، در خود جای داده است.
در تالار زرین فام ظروف سرامیکی و میناکاری که روی آنها نقاشی و اشعار اسطورهای نقش بسته به نمایش گذاشته شده است. تالار لاجورد 1 آثار سرامیکی دوران صفوی و ایلخانی با تزیینات برجسته را به نمایش گذاشته است. تالار لاجورد 2 شیشه آلات قرن هجدهم و نوزدهم میلادی و همچنین میزی از دوران قاجار را که به شخصیتهای شاهنامه فردوسی مزین شده، در خود جای داده است.
کتابخانه تخصصی موزه گنجینهای است که تقریبا 4 هزار کتاب انگلیسی و فارسی را در مورد باستان شناسی و تاریخ هنر در خود جای داده است.
فروشگاه صنایع دستی موزه آثار متنوعی از صنایع دستی را برای فروش عرضه میکند. همچنین نمایشگاههای موقت از آثار هنرمندان ایرانی وخارجی در موزه آبگینه برپا میشود. کارگاههایی نیز در این موزه وجود دارند که در آنها ساخت ظروف سفالی، سرامیکی و شیشهای و همچنین خطاطی آموزش داده میشود.
خیابان جمهوری, خیابان سی ام تیر, پلاک 59