با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
شهرستان سیرجان که در غرب استان کرمان قرار دارد، دومین شهر پرجمعیت این استان است و از شمال با شهرستان شهر بابك و رفسنجان، از شرق با شهرستان بردسیر و بافت، از جنوب با شهرستان حاجی آباد هرمزگان و از غرب با شهرستان نیریز فارس همسایه است. زمستانهای سیرجان سرد و تابستان و بهار آن نسبتا معتدل است.
برخی پژوهشگران معتقدند که قدمت این شهر به دوران هخامنشیان و یا زمان حکومت بلاش اشکانی باز میگردد. سایرین میگویند که سیرجان از شهرهای ساخته شده به دست ساسانیان است. به باور این صاحب نظران به دلیل وجود قناتهای بسیار زیاد یا معادن گوناگون در این منطقه در زمان ساسانیان آن را سیرگان یا سیرکان یعنی« پر از قنات» یا «پر از معدن» نامیدهاند و پس از حمله اعراب به ایران نام سیرگان به سیرجان تغییر یافت.
يخدانهای دوقلوی سيرجان که توسط خیرین قاجاری بنا شده است، بادگیر چپقی که از ساختههای دوران پهلوی اول است و از منحصربفردترین بادگیرهای ایران بشمارمیرود، بازار سیرجان و خانه خلعتی از جمله جاذبههای گردشگری اين شهرستان محسوب میشوند.
باغ سنگی که تقریبا 40 سال پیش توسط باغداری کر و لال به نام درویش خان اسفندیارپور در اعتراض به از دست رفتن باغ محبوبش بنا شد، از شاهکارهای هنر انتزاعی است که در سیرجان قرار دارد.
کویر نمک سیرجان، منطقه شکار ممنوع گود غول که از مناطق مناسب پرنده نگری است، منطقه زیبای پاريز با کوه، دشت، آبشار، چشمه و باغهای نفسگیرش، منطقه کوهستانی دره گرا با انبوه درختان الوک و بنهاش و کوه سرمشک، از جمله جاذبههای طبیعی این شهرستان بشمار میرود.
گليم شيريکی پيچ که توسط بافندگان زبردست عشایری و روستایی تولید میشود، از مشهورترین بافته های سیرجان است. این گلیم با داشتن طرحهای ظریف و متنوع از فاصله حالتـی شبيه به قالی ظریف بافت را به ذهن تداعی میکند.
سيرجان به موازات کرمان و رفسنجان يکی از توليدکنندگان اصلی پسته کشور است. این شهرستان همچنین از تولیدکنندگان محصولاتی نظیر بادام، گردو، زیتون و گیاهان دارویی می باشد.
قطب صنعت
185 هزار و 623 نفر
۲۹.۴۵° شمالی ۵۵.۶۷° شرقی