با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
تخت جمشید، پایتخت تشریفاتی امپراطوری پارس، زمانی غنی ترین شهر جهان بود. تخت جمشید به دست داریوش کبیر و جانشینان او ساخته شد. این مجموعه شامل بخشهای نظامی، خزانه، تالارهای پذیرش مهمان و محل زندگی و سکونت شاهان هخامنشی می شود.
یکی از جاذبه های اصلی تخت جمشید "کاخ دروازه ملل" ست؛ جایی که تمام بازدیدکنندگان و مهمانان برای رفتن به تختگاه پادشاه جهت ادای احترام به او باید از آن عبور می کردند. هیاتهایی از باختر، بابل، فنیقیه، رخج و هندوستان از طریق این دروازه وارد تالار بزرگی با چهار ستون عظیم می شدند و روی نیمکتهایی با سنگ مرمر سیاه به انتظار می نشستند تا شاه را ببینند. پیکر دو گاو نر در ورودی غرب و دو لاماسو (شیرهای بالدار با سر انسان) در ورودی شرقی به عنوان نمادی از نگهبانان کاخ ساخته شده بود.
کاخ صد ستون یا تالار تخت که مساحتی حدود 4600 مترمربع را در بر می گیرد، توسط خشایارشا ساخته و بدست اردشیر، پسرش تکمیل شد. این کاخ دارای 8 درگاه سنگی و ستونهایی ساخته شده از مرمر سیاه با سرستون هایی از گاو دو سر بود.
کاخ آپادانا به عنوان باشکوه ترین کاخ تخت جمشید به دست داریوش کبیر ساخته شد. این کاخ زمانی داری 72 ستون 20 متری بود که سیزده تای آنها هنوز پابرجاست. سنگ نگارهای در آپادانا مردانی را به تصویر کشیده است که گفته می شود اعضای دلاور گارد شاهنشاهی بودند؛ افرادی که با لقب گارد جاویدان یا سپاه جاویدان شناخته می شدند و نمادی از قدرت نظامی در جهان باستان به شمار می رفتند.
یکی از معدود سازههایی که از آتش سوزی ویرانگر تخت جمشید در امان ماند، کاخ تچر یا تالار آینه است. این کاخ که به عنوان اقامتگاه خصوصی و شخصی داریوش ساخته شد، زمانی با سنگ های صیقل داده شده پوشیده شده بود؛ سنگهایی که در زمان تابش آفتاب، می شد بازتاب تصاویر را در آنها دید. نقش برجستههایی از این کاخ باقی مانده که هیاتهای حامل هدایا برای شاه هخامنشی را به تصویر کشیده اند.
کاخ هدیش که مساحتی حدود 2250 متر مربع را در بر می گیرد، محل زندگی و سکونت خشایارشا بود و باور بر این است نقطه آغاز حریقی بود که تخت جمشید را ویران کرد. این سازه با نماد فروهر تزیین شده است؛ فروهر لوحی بالدار با بالا تنه مردی است که تبدیل به نماد آشکار دین زرتشتی شده است.
هر قسمت فروهر نشان دهنده یک گزاره فلسفی ست: بالا تنه مرد آن نماینده خرد حاصل از تجربه است، دستی که رو به بالا اشاره می کند یادآور این است که راستی و زهد تنها مسیر و راه قابل انتخاب است، دستی که حلقه پیمان زرتشتی را در دست گرفته نشانگر لزوم وفای به عهد است، حلقه مرکزی نماد بی پایان بودن جهان یا ابدی بودن ماهیت روح است، دو شاخک بلند که از حلقه مرکزی به دو سو کشیده شدهاند، نماد انتخاب بین خیر و شر است، بال های سه لایه نماد "پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک" است و قسمت پایینی فروهر شامل سه بخش است که نماینده "پندار بد، گفتار بد و کردار بد است"؛ سه عنصری که باعث بداقبالی و نگون بختی نوع بشر می شوند.
تخت جمشید به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
کیلومتر 7 جاده مرودشت
با عظمت ترین و با شکوهترین مکانی که تا حالا دیده بودم.گوشه گوشه ی تخت جمشید قدرت و هنر به چشم میخورد.