با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
شاهرود دومین شهر پرجمعت استان سمنان است که از طرف شرق با دامغان، از غرب با سبزوار و بردسکن و از شمال با گرگان همسایه است. این شهر در میانه راه تهران-مشهد واقع است و فاصله آن از تهران ۴۰۰ کیلومتر و از مشهد ۵۰۰ کیلومتر است. شاهرود دارای اقلیم بیابانی است و تابستانهای گرم و زمستانهای خنک دارد.
بر اساس کاوشهای باستانشناسی در منطقه، تاریخ سکونت در شاهرود به هزاره اول قبل از میلاد باز میگردد. برخی کارشناسان معتقدند نام این شهرستان در متون اوستایی ذکر شده است و روزگاری محل نگهداری یکی از آتشهای مقدس باستانی بوده است. در دوره اشکانی، شاهرود به همراه دامغان یکی از شهرهای مهم ایالت تاریخی قومس یا کومش بوده است.
امروزه مردم شاهرود به لهجهای از زبان فارسی صحبت میکنند که به زبان پهلوی (پارسی میانه) رایج در ایران باستان نزدیک است.
موزه شاهرود یکی از جاذبههای گردشگری این شهرستان است. این موزه آثاری مربوط به هزارههای اول، سوم، چهارم و ششم قبل از میلاد مسیح و نیز اشیا دارای ارزش انسانشناسی نظیر ابزارکار باستانی، پوشاک سنتی و زینت آلات متنوع بومی را در خود جای داده است.
از دیگر جاذبههای تاریخی این شهرستان میتوان به بازار شاهرود، آرامگاه شيخ ابوالحسن خرقانی، مجموعه تاريخی بایزید بسطامی، برج کاشانه و خانه یغمایی اشاره کرد.
شاهرود دارای تنوع طبیعی فراوان است بطوریکه با طی مسافت 45 کیلومتر به سمت شمال میتوان به جنگل ابر رسید که یکی از عجایب طبیعی زیبای ایران است. این جنگل دارای قدمت چند میلیون ساله است و با مه ابر مانند خود چشم هر بینندهای را خیره میکند. با طی همین مسافت به سمت جنوب گردشکران میتوانند از منطقه کویر چاه جام دیدن کنند. ساکنان این منطقه شتردار هستند و نخلستان خرما دارند.
برخی از جاذبههای طبیعی دیگر شاهرود عبارتند از چشمه هفت رنگ مجن که آب آن برای بیماریهای پوستی خاصیت درمانی دارد، آبشار مجن، آبشار یخی ابرسج، روستای دره بالا و پارک ملی خارتوران.
سرزمین جنگل وکویر، قاره کوچک
142 هزار و 474 نفر
۳۶.۴۱۶۷° شمالی ۵۵.۰۱۶۷° شرقی
دیدنیهای برتر:
خوردنیهای برتر: