با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
موزه گنجینه رشت یا موزه رشت در سال 1349 در محل خانه حسین خان کسمایی یکی از شاعران و روزنامه نگاران عصر مشروطه و یاران میرزا کوچک خان جنگلی افتتاح شد. قدمت بنای دو طبقه موزه تقریبا 100 سال و وسعت آن ۵۶۰ مترمربع است. موزه رشت شامل دو بخش مردم شناسی و باستان شناسی است.
طبقه اول یا بخش مردم شناسی شامل لوازم زندگی، وسایل پیرایش، پزشکی، حمام و تدخین، ابزار روشنایی، کارگاه سراجی، ظروف مختلف، کارگاه سفال گری، دستگاه چای خشک کن، گلیمهای محلی و فرشهای تاریخی است. قراردادها و وقف نامههای مربوط به دوره قاجار نیز در این بخش به نمایش گذاشته شده است. بخش مردم شناسی لباسهای سنتی، صنایع دستی و سازهای محلی گیلان را نیز به نمایش میگذارد.
بخش باستان شناسی موزه رشت در زیرزمین بنا قرار دارد و شامل حدود 40 ویترین است. در این بخش آثار پیش از اسلام حاصل اکتشافات باستان شناسی استان و سایر نقاط کشور در معرض دید عموم قرار دارد. اشیا این بخش شامل ظروف سفالی به شکل گاو، قوچ و پرنده، ظروف مفرغی (مانند پیاله ، ملاقه و جام)، اشیای زینتی از جنس سنگ، شیشه و استخوان (مانند سنجاق، دستبند، انگشتر، گوشواره و گردن بند)، کلاه خود جنگی، آیینههای مفرغی که قدمت آن به هزاره اول قبل از میلاد میرسد، ابزار جنگی مفرغی (مانند خنجر، کارد ، شمشیر و پیکان)، خمرههای نگهداری مایعات و غذا، عطردانهای کوچک و بزرگ از اواخر دوره ساسانی تا اوایل دوره اسلامی، کتیبه سنگی مربوط به قلعه رودخان، الواح گلی از دوره هخامنشی، قمقمههای سفالی با نقوش هندسی، سکههای دوران تاریخی و اسلامی، و سنگ قبرهای مربوط به دوران اسلامی به دست آمده از نقاط مختلف استان که با خطوط نسخ حکاکی شده و از جنس مرمر سفید است، میباشد.
قدیمیترین اشیای این بخش پیکانهای سنگی متعلق به منطقه پیرکوه است که قدمت آن به 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح باز میگردد و در حفاری هایغیر مجاز کشف شده است.
سبزه میدان خیابان بیستون