Please wait ...
رفسنجان
شهر طلای سبز و سرخ، قم ثانی

شهر رفسنجان در استان کرمان از شمال با زرند، از غرب با شهربابک، از جنوب غرب با سیرجان، از جنوب با بردسیر و از شرق با کرمان همسایه است. این شهر دارای آب و هوای نیمه کویری است و تابستان‌های نسبتا گرم و بارانی و زمستان‌های سرد و برفی را تجربه می‌کند.

گفته می‌شود شهر رفسنجان یا بهرام آباد از ساخته‌های شاپور ذوالاکتاف ساسانی است. نام این شهر بعد‌ها به رفسنجان تغییر یافت که به معنای شهر معادن مس ( رفسن در زبان پارسی باستان به معنی مس و کان هم به معنی معدن است) است. البته بنا به روایتی دیگر نام اوليه این شهر سنجان بوده است و چون بارها در اثر سيل دچار خرابی و نابودی شده، به «رفت‌ سنجان» معروف شده که به مرور زمان به رفسنجان تبديل شده است.

رفسنجان دارای جاذبه‌های فراوان تاریخی است که از میان آنها می توان به کاروان سرای کبوترخان که توسط فرماندهی صفوی و حاکم کرمان گنجعلی خان بنا شده و دارای 4 برج دیدبانی در چهارگوشه خود است، و حصار قدیم رفسنجان  که روزگاری گرداگرد شهر قرار داشته و دارای باروهای متعدد و چهار دروازه است، اشاره کرد.  

رفسنجان دارای آثار تاریخی متعددی است که قدمت آن ها به دوران قاجار باز می‌گردد از جمله خانه حاج علی آقا که توسط بازرگانی سرشناس ساخته شده است و با داشتن 110 اتاق، آب انبار ، کاروانسرا، حمام و یک یخچال بزرگترین بنای مسکونی خشتی جهان به شمار می‌رود و نیز آب انبار 120 ساله مرادی که دارای بادگیر، پاشیر و 52 پله است که به مخزن آن منتهی می‌شوند.

برخی از جاذبه‌های طبیعی رفسنجان عبارتند از کوه پورکان، چشمه آب معدنی قاسم آباد که آب آن دارای خواص درمانی است، چشمه معدنی داوران، غار میرزا که با 90 متر فرود، مقصد محبوبی برای غارنوردان است، دره بی نظیر راگه که ژئوپارکی است که بواسطه فرسایش آبی بوجود آمده است.

رفسنجان بزرگترین تولیدکننده پسته در ایران است و پسته مرغوب این شهر برای آن شهرت جهانی به ارمغان آورده است.

رفسنجان

شهر طلای سبز و سرخ، قم ثانی

  • جمعیت

    151 هزار و 420 نفر

  • مختصات جغرافیایی

    ۳۰.۲۹° شمالی ۵۶.۰۵° شرقی

دیدنی‌های برتر:

خوردنی‌های برتر:

  • کشک و بنه
  • قاتوق گوشت
  • بز قرمه رفسنجانی