با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
کلیسای وانک، بزرگترین کلیسای اصفهان، توسط ارامنه ای که از قتل عام عثمانیها گریخته و به دعوت شاه عباس در کرانه جنوبی زاینده رود در محله جلفای نو اسکان یافته بودند، ساخته شده است.
کلیسای وانک یکی از اولین بناهایی است که توسط 15 هزار پناهنده ارمنی در جلفای نو بنا شد. ساخت این کلیسا در سال 985 شمسی آغاز و در سال 1043 به پایان رسید. کلیسای وانک با سقف گنبدی شکل اش، در برگیرنده تلفیق عناصر معماری اسلامی و صفوی است.
فضای داخلی کلیسا پوشیده از نقاشی های ظریف الهام گرفته شده از آثار ایتالیایی، حکاکیهای طلاکوب، کاشی کاریهای خیره کننده و نقوش گل شاه عباسی برگرفته از نگارگری عصر صفوی است. این کلیسا همچنین سنگهایی از کلیساهای ویران شده در جلفای نخجوان را در خود جای داده است.
یکی زیباترین دیوارنگاره ها در صحن داخلی وانک صحنه بازنمایی بهشت و جهنم است. نقاشی های لاجوردی و طلایی زیر گنبد روایت کتاب مقدس از خلقت و هبوط آدم را به تصویر می کشد. قسمت بیرونی کلیسا بر خلاف قسمت داخلی آن با آجر ساخته شده و نمای ساده ای دارد.
مجموعه وانک شامل یک برج ناقوس، چاپخانه، کتابخانه و موزه است. این موزه شامل میراث فرهنگی ارامنه، یک سری آثار نقاشان اروپایی که به موزه اهدا شده، فرامین شاهان ایرانی در مورد ارامنه، نسخ نفیس خطی، پردههای نگارین، نقشه، تصاویر عکاسی، جامههای دوران صفوی و آثاری دارای ارزش نژادشناسی می باشد.
برج ناقوس در زمان حاکمیت سلطان حسین و 38 سال بعد از ساخت کلیسا در حیاط آن ساخته شد. این برج که هزینه ساخت آن را یک تاجر ارمنی تامین کرد، در مقابل ورودی کلیسا قرار دارد. مدفن یک سرباز ارمنی و یک رهبر دینی در زیر این برج قرار دارد.
حیاط کلیسا همچنین به احترام 1 میلیون و 500 هزار ارمنی که در سال 1294 قتل عام شدند، سنگ یادبودی را در خود جای داده است. شماری از مشاهیر ارمنی از جمله چند اسقف و فرستادههای اروپایی که در اصفهان درگذشتند، در حیاط این کلیسا به خاک سپرده شده اند.
چهارراه حكيم نظامي خيابان نظر شرقي كوچه آلفرد كليساي وانك
ورودی کلیسا با سنگ فرش شده.کلیسای وانک بسیار دیدنی و زیباست.که محلی های آنجا درون کلیسا به زبان ارمنی صحبت میکنن و صمیمیت خاصی بینشونه که خیلی جالبه