با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
عمارت چهل ستون اصفهان به دستور شاه عباس صفوی در داخل باغی بزرگ به مساحت 67 هزار متر مربع بنا شده است. شاه عباس دوم این عمارت را تکمیل کرد و ضمن توسعه آن دستور به تزیین داخلی و بیرونی آن داد. تمام دیوارهای داخلی این بنا پوشیده از نقاشی های دیواری از صحنه های رزمی و بزمی و کاشی کاری های منقوش است.
عمارت چهل ستون، همانند کاخ های پرسپولیس روی سکویی بلندتر از سطح زمین بنا شده است. این بنا تلفیقی از سبکهای معماری ایرانی، چینی و غربی است و از اولین سازههایی است که در آن آینه کاری، نقاشی دیواری، ستونهای چوبی با سرستونهای مقرنس به کار رفته است. تمام دیوارهای این عمارت زمانی با آینه های تمام قد پوشیده شده بودند و در و پنجرههای آن تزییناتی منبت کاری و خاتم داشتند.
این عمارت که به عنوان سالن بارعام میهمانان خارجی کاربری داشته است، دارای یک ایوان اصلی است که به سمت باغ باز می شود. این ایوان سه متر طول و 17 متر عرض و 20 ستون دارد که از چوب درخت چنار و کاج ساخته شده اند. این ستونها در ابتدا آینه کاری داشته و با تزیینات چوب رنگی جلا یافته بودند.
در مقابل تراس یک حوض مستطیلی شکل با طول 110 متر و عرض 16 متر با آب نماهایی وجود دارد. زمانی 4 آب نما با طرح شیرسنگی وجود داشت که آب را از هر سو داخل حوض مرکزی می ریختند. بازتاب 20 ستون تراس در حوض، تعداد آنها را دو برابر کرده و همین امر نام چهل ستون را برای این عمارت به ارمغان آورده است.
سالن اصلی عمارت چهل ستون دربرگیرنده نقاشی های دیواری است که صحنههای تاریخی، پیروزیهای نظامی و زندگی درباری را به تصویر کشیده اند. همچنین نقاشی های مینیاتوری ایرانی زیر این تصاویر به چشم می خورد. برخی از نقاشیهای دیواری این عمارت از قرار زیر هستند:
شرفیابی همایون، امپراطور مغول در حضور شاه طهماسب، نبرد شاه اسماعیل با سلطان سلیم عثمانی در چالدران، شرفیابی ولی محمود خان از خانات بخارا در حضور شاه عباس، نبرد کرنال و پیروزی نادر شاه افشار بر محمد شاه، شرفیابی نادر محمد خان از خانات بخارا در حضور شاه عباس دوم و نبرد و پیروزی شاه اسماعیل بر شیبک خان ازبک. گفته می شود صحنه های نبرد کرنال و چالدران در دوران قاجار اضافه شده اند. همچنین آثار نقاشان هلندی مانند فیلیپ انجل فن لیدن در بخش هایی از کاخ قابل رویت است.
زمانی قرآن نفیسی بالای ورودی کاخ وجود داشت تا هر آنکه از زیر این دروازه رد شود در امان کتاب خدا باشد. این قرآن اکنون به موزه داخل کاخ منتقل شده است.
میدان امام حسین
مکانی بسیار زیبا بود.نقاشی های بسیار زیبا که یه زمانی از تاریخ رو روایت میکردند روی دیوارها نقاشی شده بودند خیلی جالب بودند.