با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
خانه لطفی از بناهای قاجاری دامغان است که به سبک خانههای سنتی ایرانی دارای بیرونی، دو اندرونی، خانه مستخدمین و اصطبل است. ورودی اصلی بنا دارای تزیینات آجرکاری است و به هشتی بنا باز میشود. راهرویی باریک هشتی را به حیاط بنا وصل میکند. حیاط اندرونی اصلی دارای ورودی، هشتی و راهروی ورودی جداگانه است که به وسیله دو پله به حیاط راه مییابد. این بخش از بنا دارای یک ایوان با دو ستون گچی و سرستونهای گچبری شده است. اتاقهای حیاط اندرونی به صورت دو طبقه ساخته شده است. اصطبل آن دارای سقفهای گنبدی به صورت ۶ گنبد کوچک است. اندرونی دوم شامل حیاط ،آب انبار و یک اطاق است که به وسیله سه پله از حیاط به آن راه پیدا میکند. خانه مستخدمین در کنار این اندرونی قرار دارد.
در سال 1392 خانه لطفی به موزه تاریخ دامغان تغییر کاربری داد. این موزه شامل آثار مردم شناسی مانند ابزار کار آهنگری، اسناد و قبالهها، لباسهای محلی، لوازم خانه که در گذشته مورد استفاده قرار بوده، وقفنامه، بیعنامه و .... است. در این موزه اشیا تاریخی اهدا شده توسط مردم شهرستان دامغان نیز به نمایش گذاشته میشود. خانه لطفی در سال 1388 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خيابان12 فروردين