با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان از مناطق راهبردی ایران است که در کرانه دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. این شهرستان نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه به آبهای آزاد است. چابهار از شمال با شهرستانهای ایرانشهر و نیکشهر، از جنوب با دریای عمان، از شرق با پاکستان و از غرب با استانهای کرمان و هرمزگان همسایه است.
چابهار دارای آب و هوای گرمسیری معتدل با تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای گرم است. این شهرستان گرمترین نقطه کشور در زمستان وخنکترین بندر جنوبی ایران در تابستان است.
درباره علت نامگذاری این شهر دو نظریه وجود دارد. اول اینکه نام این شهر برگرفته از واژه چاه و بار به معنی پیرامون در زبان فارسی است. چون در قدیم آب آشامیدنی مردم از چاههایی که حفر میکردند تامین میشد ، چابهار به معنای ساکنان اطراف چاه آب است. در نظریه دوم چابهار تغییریافته چهاربهار است چرا که این منطقه همواره آب و هوای بهاری دارد.
با توجه به قدمت 2500 ساله روستای تیس، تصور می شود که این منطقه از قدمت زیادی برخوردار است. این منطقه در زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران، تیز نام داشت و تا پیش از حمله مفول از مراکز تجاری پر رونق به شمار میرفت. در قرن 9 شمسی چابهار به اشغال پرتغالیها در آمد.
برخی از جاذبههای تاریخی این شهرستان عبارتند از دژ بلوچ گت، دژ اشکانی پیروز گت و قلعه پرتغالیها. از جمله جاذبههای طبیعی چابهار میتوان به خلیج گواتر اشاره کرد که محل زندگی گاندو، گونهی نادری از کروکودیل و محل رویش جنگلهای حرا است.
خلیج مدور چابهار علاوه بر اینکه بزرگترین خلیج ایران بشمار میرود و به عنوان منطقه آزاد تجاری شناخته میشود، از مناطق محبوب پرنده نگری و غواصی اسکوبا است.
ندارد
85 هزار و 633 نفر
۲۵.۲۹۱۹° شمالی ۶۰.۶۴۳۰° شرقی
دیدنیهای برتر:
خوردنیهای برتر: