با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
تاریخ بنای مجموعه باغ و عمارت اکبریه که در چند مرحله به عنوان ارگ حکومتی خاندان علم بنا شد، به اوایل دوره قاجار تا اواخر آن باز میگردد. این مجموعه با وسعت تقریبا 45069 متر مربع، در بستری کوهستانی واقع شده و شامل دو عمارت و دو باغ است. عمارت امیرعلم خان حشمت الملک واقع در بخش شرقی مجموعه، قدیمیترین آنها است. این ساختمان دو طبقه، در طبقه همکف خود دارای دو راهرو نسبتا بلند است که ارتباط میان باغ اصلی، باغ جنوبی و اصطبل را برقرار میکند. این بنا دارای تزیینات مقرنس و رسمی بندی است و یک تالار آینه دارد.
عمارت اصلی اکبریه توسط ابراهیم خان شوکت الملک – پسر حشمت الملک -در مرکز باغ و در بخش غربی مجموعه بنا شد. این ساختمان دو طبقه مخصوص پذیرایی از مهمانان بوده و دارای تزیینات منبت، مشبک، ارسی کاری و گچبریهای اسلیمی و هندسی است. این بخش هم اکنون محل موزههای باستانشناسی و مردمشناسی است.
باغ جنوبی کوچکتر از باغ شمالی است و بوسیله فضاهای خدماتی، عمارت مرکزی و دیواره غربی اصطبل احاطه شده است. یک استخر مربع شکل که سکویی در وسط خود دارد، بیشترین فضای باغ را به خود اختصاص داده است. درختان کاج بلند قامت در دو طرف تمام خیابانهای موجود در باغ بر زیبایی آن افزوده است.
مجموعه اکبریه علاوه بر کاج دارای درختان تزیینی نظیر سدر، سروناز، زبان گنجشگ، ارغوان و سرو کوهی و درختان میوه نظیر پسته، انار، انجیر، انجیر سیاه، گوجه سبز، گلابی، زردآلو، توت و شفتالو است. باغهای اکبریه چندین گونه گل سرخ، رز اگلندتریا، گل محمدی، تاج خروس و درختچههای زرشک نیز دارند. شبکهای پیچیده از قنات هر دو باغ مجموعه اکبریه را آبیاری میکند. در بخش جنوبی مجموعه اکبریه یک ورودی قرار دارد که به روستای اکبریه باز میشود.
اسدالله علم فرزند ابراهیم خان شوکت الملک و وزیر دربار محمدرضا پهلوی در برخی ایام سال از این باغ بعنوان محل سکونت خود استفاده میکرد. وی این مجموعه را وقف آستان قدس رضوی کرد. مجموعه باغ و عمارت اکبریه در سال 1378 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
این باغ یکی از نمونههای بارز باغ ایرانی است که در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
بلوار معلم