با چشمان خود دلخوشی ها و رازهای غیرقابل تکرار هر شهر را کشف کنید. در مورد تاریخ و قصه های بی نظیر شهر ترجیح داده شده با مناظر و سایت های آن و موارد دیگر…
مسجد رانگونیها (رنگونیها) در حدود سال ۱۳۰۰ در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کنار اروند رود ساخته شد. زمانی که آبادان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی مطرح شد، هزاران تبعه انگلیسی، هندی و پاکستانی به این شهر مهاجرت کردند. از نخستین گروههایی که به آبادان آمدند کارکنان مسلمان پالایشگاه رانگون، پایتخت آن زمان کشور میانمار بودند. این مهاجران مسجدی را در آبادان تاسیس کرده و نام شهری که از آن آمده بودند را بر آن نهادند.
سبک معماری این بنا به ساختمانهای گورکانیان هند شباهت دارد و مسجد دارای سیمانبریهای زیبایی است. محراب مسجد با اشکال هندسی و نقوش اسلیمی تزیین شده و دیوارهای آن دارای طرحهای نقش بسته از بهشت برین است. این بنا دارای شبستان، حیاط و گلدسته است.
از سال ۱۳۸۸ از این مسجد به عنوان موزه اسناد تاریخی و خطی آبادان استفاده میشود. این موزه قرآنهای خطی و اسناد تاریخی مربوط به اواسط دوره قاجار تا پهلوی اول شامل مکاتبات مالی و تجاری بازرگانان ایرانی مقیم هندوستان و انگلستان با ایران و همچنین انواع سفته، برات و نامههای تجاری را به نمایش میگذارد.
مسجد رنگونیها، در سال ۱۳۷۸ به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسید.
جاده شهید منتظری